Social Traders, o organizație din Australia, și-a propus ca misiune sprijinirea lansării și dezvoltării de întreprinderi sociale australiene. Principalele activități ale organizației vizează promovarea economiei sociale, dezvoltarea întreprinderilor sociale, precum și facilitarea accesului la noi piețe al produselor și serviciilor acestora.

social-traders-logo

Este Social Traders în stare să te învețe cum să devii antreprenor social?

Noi spunem că da. Social Traders organizează conferințe, participă în mod continuu prin experții săi la evenimente ale căror tematici se leagă de aspecte ale economiei sociale, elaborează studii de caz prin care prezintă întreprinderi sociale de succes și realizează studii și cercetări în vederea promovării bunelor practici în domeniu.

Pe pagina oficială Social Traders este accesibilă o bază de date a întreprinderilor sociale, The Finder, care asigură acces rapid și direct către întreprinderile sociale din Australia, și implicit către serviciile și produsele acestora.

Organizația derulează campanii de marketing în vederea promovării produselor întreprinderilor sociale, o astfel de acțiune fiind campania de cadouri de Crăciuni, prin care îndeamnă potențialii cumpărători să dăruiască celor dragi ca și cadou de Crăciuni produse ale întreprinderilor sociale. O altă inițiativă de urmat a organizației este promovarea achizițiilor sociale („social procurement”).

În ceea ce privește dezvoltarea întreprinderilor sociale, Social Traders a dezvoltat o serie de pachete de servicii, programe și instrumente prin care oferă sprijin antreprenorilor sociali în dezvoltarea capacității acestora de a demara și dezvolta o întreprindere socială sustenabilă.

De exemplu, un astfel de program de coaching menit să asigure viabilitatea pe piață și sustenabilitatea afacerilor sociale este The Crunch. Un alt exemplu este The Builder, un curs on-line gratuit adresat atât antreprenorilor sociali aflați la începutul activității de antreprenoriat social, cât și celor experimentați în domeniu, curs pe care vă recomandăm cu drag.

Cum să devii un antreprenor social de succes?

The Builder este un curs on-line interactiv, accesibil în mod gratuit, și în același timp foarte pretențios, adresat celor care vor să demareze o întreprindere socială nouă, precum și celor care doresc să dezvolte una deja existentă.

Builder_3_1

Materialele în limba engleză ale cursului pot fi accesate după o înregistrare simplă pe pagina oficială a cursului, urmând să le accesăm oricând dorim utilizând adresa de e-mail și parola stabilită la înregistrare.

Ce vei învăța dacă parcurgi acest curs on-line?

  • Ce este o întreprindere socială? Prin ce diferă aceasta față de întreprinderile tradiționale? Care sunt industriile și domeniile favorabile antreprenoriatului social?
  • De unde să ne inspirăm? Ce obiective sociale să urmărim? Cum să identificăm idei de afaceri sociale viabile?
  • Cum să dezvoltăm ideea de afaceri? Care sunt analizele care trebuie realizate prealabil și cum să le realizăm? Cum dezvoltăm echipa și parteneriatul? Cu ce tipuri de venituri și cheltuieli ar trebui să calculăm și cum se etimează acestea? Cum regândim ideea de afaceri în funcție de rezultatele și concluziile analizelor?
  • Cum să elaborăm un studiu de fezabilitate? Cum să realizăm un studiu de piață? Cum să identificăm piața țintă? Cum să poziționăm produsele / serviciile noastre? Cum să stabilim prețurile? Cum să formulăm viziunea, misiunea și valorile întreprinderii? Cum să dezvoltăm structura organizațională? Cum să alegem forma legală corespunzătoare? Cum să realizăm o analiză financiară?
  • Cum să elaborăm planul de afaceri?

Care sunt avantajele cursului?

  • Materialul de curs se compune din module care necesită 1-2 zile, 2-4 săptămâni sau mai multe luni, în funcție de complexitatea tematicii abordate și de cantitatea informațiilor transmise, cursul putând fi urmat după un program și în ritm individual.
  • Sunt explicate atât elementele și conceptele de bază legate de antreprenoriatul social, cât și detaliile demarării și dezvoltării unei întreprinderi sociale, astfel materialul poate fi util atât începătorilor, cât și experților din domeniul economiei sociale.
  • Este un material foarte practic, centrat pe dezvoltarea de competențe, care utilizează studii de caz, anecdote și exemple concrete în timp ce ne ghidează pas cu pas prin întregul proces care trebuie parcurs în planificarea și demararea, respectiv dezvoltarea unei întreprinderi sociale.
  • Materialul include mai multe caiete de exerciții pentru fiecare modul, cu ajutorul cărora putem aplica în practică cele învățate. Prin parcurgerea acestor exerciții la sfârșitul cursului s-ar putea să avem în mână analize, documente de planificare, strategii care să ne ajute în demararea sau dezvoltarea întreprinderii sociale.
  • La sfârșitul fiecărui modul avem oportunitatea de a transmite feedback privind utilitatea acestuia.

Click AICI pentru a ajunge direct pe pagina de înregistrare!