A projekt célcsoportja 180 roma nemzetiségű személy, Bihardiószeg, Alsólugas, Kraszna, Előpatak, Bacon és Etéd községek 30-30 roma lakosa, köztük összesen 90 roma nő.

  • A projektben részt vevő 180 személy karriertanácsadásban részesül, melynek során megtudhatja, hogy miért érdemes a munka világát választani és melyek az aktuális állásajánlatok, valamint megtanulhatja, hogyan kell munkát keresni és elhelyezkedni.
  • A karriertanácsadási szolgáltatásoknak köszönhetően a célcsoport tagjai megismerik az elhelyezkedést megelőző lépéseket, felismerik a munkakeresés szempontjából fontos erősségeiket és gyengeségeiket, motiváltabbá válnak ahhoz, hogy belépjenek a munka világába. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy hosszú távon javuljon e társadalmilag és gazdaságilag hátrányos helyzetű személyek önbizalma és önértékelése, valamint ahhoz is, hogy a munkába állással szembeni hozzáállásuk pozitív irányt vegyen.
  • A célcsoportba tartozó 180 személy közül huszonnégyen két évre szóló munkaszerződés alapján álláshoz, és ennek köszönhetően biztos megélhetéshez jutnak, a szociális vállalkozások alkalmazottaiként pedig a helyi közösség hasznos tagjaivá válhatnak.
  • Azok a személyek, akiket a projektben létrehozott szociális vállalkozások nem alkalmaznak, további segítséget kapnak: egy munkaközvetítési szakértő kilenc hónapon át támogatást nyújt nekik a munkakeresésben, értesíti őket az álláslehetőségekről, ingyenes képzésekről, állásbörzékről.

UntitledMegismerkednél a projekt résztvevőivel? Ne hagyd ki portékat tartalmazó videogalériánkat!