Sajtóvisszhang

 • Ha van akarat, minden lehetséges

  Hat községben indítottak be vállalkozást annak a projektnek a keretében, melynek zárókonferenciáját tartották meg kedden délelőtt Bihardiószegen. Biharban két község részese a projektnek.
  Read more
 • Bachtalo – jó szerencsét!

  Vajon elég a szerencse a boldoguláshoz? Mit csináljon az a roma származású, aki történetesen nem lusta születésétől fogva? Menjen dolgozni, mondanánk annak, aki kéregetésből él, vagy egyes falvak elizolált gettóiban. Dolgozni? Ki venne fel egy roma nemzetiségűt saját cégéhez dolgozni, termelni, azaz hasznos részévé fejleszteni a társadalomnak?
  Read more
 • Romákat alkalmaznak szociális vállalkozásokban

  Harminc Etéd községi romának tartottak szakmai felmérést és tanácsadást, első körben a közösség négy tagját alkalmazták stabil munkára a Romániai Vállalkozásokért Egyesület európai uniós programja során.
  Read more
 • Szociális vállalkozás romáknak

  Az Európai Szociális Alap támogatásával szociális vállalkozások létrehozására ösztönzik a nagyborosnyói romákat.
  Read more
 • Szociális vállalkozásokat népszerűsítő kampányrendezvény Máréfalván

  Szociális vállalkozásokat népszerűsítő kampányrendezvényt tartanak holnap Máréfalván. A szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című európai uniós
  Read more
 • Máréfalván folytatódik a szociális gazdaságot népszerűsítő kampány

  A szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című projekt keretében július 3-án a Gyergyóújfalvi Falunapok keretében rajtolt a szociális gazdaságot népszerűsítő, hat helyszínes kampány. A körút harmadik helyszíne szerdán Máréfalva lesz.
  Read more
 • A cigány közösség esélye

  Gyergyóújfalu községben és ezen belül Tekerőpatakon számos kezdeményezés, próbálkozás indult a cigány közösséggel kapcsolatos problémák orvoslására.
  Read more
 • Romákat segítenek munkahelyteremtéssel

  Két partiumi és két székelyföldi megyében teremtenek munkahelyeket, illetve segítenek a munkakeresésben annak a projektnek a keretében, amelyet csütörtökön mutattak be Nagyváradon.
  Read more
 • Munkahelyekkel segítik a romákat

  Tegnap délelőtt a Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) szervezésében tartották meg A Szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című projekt nyitókonferenciáját.
  Read more

Sajtóközlemények

 • A Bachtalo projekt zárókonferenciáján tervezünk!

  A Romániai Vállalkozásokért Egyesület a Bachtalo – A szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című projekt keretében 2015. október 13-án, reggel 10 órai kezdettel, zárókonferenciát szervez.
  Read more
 • A szociális gazdaságot népszerűsítő kampány következő állomása Máréfalva

  A szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című projekt keretében 2015. augusztus 5-én kerül sor a szociális gazdaságot népszerűsítő hat helyszínes kampány harmadik eseményére.
  Read more
 • Gyergyóújfaluban rajtol a szociális gazdaságot népszerűsítő kampány

  A szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című projekt keretében 2015. július 3-án a Gyergyóújfalvi Falunapok keretében kerül sor a szociális gazdaságot népszerűsítő hat helyszínes kampány első eseményére.
  Read more
 • Projektindítás

  A Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) vezetésével 2014. október 15-én indult A szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című, POSDRU/168/6.1/S/143853 kódszámú projekt, amelynek célja a helyi szociális gazdaság fejlesztése Bihar, Kovászna, Hargita és Szilágy megyék hat romák által lakott községében.
  Read more