A szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című projekt keretében 2015.  augusztus  5-én  került  sor  a  szociális  gazdaságot  népszerűsítő  hat  helyszínes  kampány második eseményére a Központi Régióban. A házigazda Máréfalva Polgármesteri Hivatala volt és az helyi önkormányzattal szoros együttműködésben valósult meg a program.

A rendezvényen 102 személy vett részt, köztük helyi önkormányzatok képviselői, vállalkozók, szociális vállalkozásokban dolgozók, a  helyi  roma  közösség  tagjai,  a  szociális  gazdaság  fejlesztésében érdekelt szereplők és a sajtó képviselői.

A  rendezvény  szakmai programja  két  előadást  foglalt  magában és  egy  jó  példák  átadására  szolgáló műhelybeszélgetést.

Bemutatásra  került  három  portrévideó olyan hátrányos  helyzetű személyekről,  akiket  a  Bachtalo projekt keretében  alkalmaztak  az  újonnan  létrehozott  szociális vállalkozásokban. A résztvevők megnézhették azt a kisfilmet is, amely  a  bihardiószegi  szociális  vállalkozás  működését  és fejlődését mutatja be.

Az első bemutatót a ROVE jelenlévő képviselője tartotta és részletesen ismertette a projektet. A  következő  előadást  Molnár  Judith,  a  Civitas  Alapítvány  székelyudvarhelyi  fiókjának  külső szakértője tartotta, aki jó példákon keresztül  mutatta be  a helyi hatóságok  szerepét  a szociális gazdaság  fejlesztésében  és  arról  is  beszélt,  hogyan alakul  Románia  szociális  vállalkozásokra vonatkozó törvénykezési kerete.

Az előadásokat műhelymunka követte, mely során a Filer Lóránd, a kolozsvári Prisma Egyesület elnöke  a  bemutatott  jó  gyakorlatok  átvételében  segített  a  résztvevőknek.

A  közönség  aktívan bekapcsolódott  a  műhely  során  és  a  rövid  felvezetőt követőn  beszélgetés  alakult  ki,  melybe  a máréfalvi  polgármester, illetve  több  helyi  elöljáró  is bekapcsolódott.  Felmerült  egy  helyi  szociális vállalkozás létrehozásának lehetősége. A svédasztal55os állófogadáson immár kötetlenebb keretek között folytatódott az eszmecsere, és az előadók további tanácsokkal látták el az érdeklődőket.