A Bachtalo projekt keretében 2015. augusztus 14-én került sor a szociális gazdaságot népszerűsítő hat helyszínes kampány utolsó eseményére a központi régióban. A házigazda Nagyborosnyó Polgármesteri Hivatala volt.

Az rendezvényen 100 személy vett részt: a környékbeli helyi önkormányzatok képviselői, vállalkozók, szociális vállalkozásokban dolgozók, nagy számban a helyi roma közösség tagjai, a szociális gazdaság fejlesztésében érdekelt szereplők, a sajtó képviselői.

A rendezvény programja három előadást foglalt magában és egy jó példák átadására szolgáló műhelybeszélgetést. Bemutatásra került három videóportré olyan hátrányos helyzetű személyekről, akiket a Bachtalo keretében alkalmaztak az újonnan létrehozott szociális vállalkozásokban, valamint egy kisfilm is, amely a bihardiószegi szociális vállalkozás működését és fejlődését foglalja össze.

Az első bemutatót a ROVE jelenlévő képviselője tartotta és részletesen ismertette a projektet. A tevékenységek és eredmények összefoglalása mellett az előadó több háttérinformációval szolgált a projektet életre hívó romahelyzetről, különösen a romák munkaerőpiaci helyzetéről, valamint arról, hogy miként segíthetnek ezen a helyzeten a szociális gazdaság eszközei.

A következő előadást Molnár Judith, a Civitas Alapítvány székelyudvarhelyi fiókjának külső szakértője tartotta, aki jó példákon keresztül mutatta be a helyi hatóságok szerepét a szociális gazdaság fejlesztésében és arról is beszélt, hogyan alakul Románia szociális vállalkozásokra vonatkozó törvénykezési kerete.

Vajda Boglárka, a Regionális inkubátorház sepsiszentgyörgyi fiókjának menedzsere arról beszélt, hogy miként használhatók a szociális gazdaság eszközei a hátrányos helyzetű csoportok integrációja érdekében. Az előadó több témát érintett és részletesen bemutatott néhány sikeres szociális kezdeményezést, mint például a Mihai Eminescu Trust, az Alutus Egyesület, a Máltai Szeretetszolgálat, a Diakónia Keresztény Alapítvány Sepsiszentgyörgy, a Vöröskereszt Sepsiszentgyörgy,  Creditcoop Hitelszövetkezet, az Ecobusines Egyesület és a Roma-Net Egyesület.

A műhelybeszélgetést a ROVE jelenlévő képviselője koordinálta, a közönség számos kérdést vetett fel a helyi lehetőségekről, igényekről.