• Bachtalo – jó szerencsét!

  Vajon elég a szerencse a boldoguláshoz? Mit csináljon az a roma származású, aki történetesen nem lusta születésétől fogva? Menjen dolgozni, mondanánk annak, aki kéregetésből él, vagy egyes falvak elizolált gettóiban. Dolgozni? Ki venne fel egy roma nemzetiségűt saját cégéhez dolgozni, termelni, azaz hasznos részévé fejleszteni a társadalomnak?
  Read more
 • Szociális innováció!? Az meg mi?

  Ha Te is úgy tervezted, hogy az elkövetkezendő jó pár évben a POCU-projektek töltik majd ki a munkaidőd nagy százalékát, az nem lehet, hogy nem érted pontosan, mi is a szociális innováció.
  Read more
 • ASES Confort Travel – utazási ügynökség szociális gazdaság rendszerben

  Az ASES Confort Travel utazási ügynökség egy másik, az „Új esély az embereknek, új esély Romániának” című POSDRU-projekt eredménye.
  Read more
  ases_logo
 • Jön a POCU 2014-2020…

  A Humán Tőke Operatív Program (eredeti nevén Programul Operațional Capital Uman 2014-2020) Monitoring Bizottsága pár napja nyilvánosságra hozta az első, május 20-i bizottsági ülés jegyzőkönyvét.
  Read more
 • Made in Verespatak

  A „Made in Roșia Montană” sikertörténet főszereplője egy pár éve Verespatakra költözött, a település megmentése ügye iránt elkötelezett fiatalember, aki több tíz szorgos verespataki asszonnyal együttműködve életre hívott egy igen különleges kezdeményezést, amely Vrancea megyéből származó gyapjúból kötött termékeket készít és forgalmaz.
  Read more
  10382171_903362906341392_7705419294261282178_n
 • Ők sem munkakerülők

  Cserdi egy alig négyszáz fős cigány többségű község Magyarországon, Baranya megyében. A többi cigánylakta dél-dunántúli községhez képest ennek a településnek van egyvalamije, ami másnak nincs.
  Read more
 • Hogyan támogatja a POSDRU utód-programja a szociális gazdaságot?

  A Humán Tőke Operatív Program 2014-2020 (Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 – POCU) a szociális gazdaság állapotára vonatkozó elemzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy Romániában ez a szektor még mindig meglehetősen fejletlen.
  Read more