A Humánerőforrás-fejlesztési Szektoriális Operatív Program 2007-2013 támogatásával országszerte számos olyan projekt valósul meg, amely a szociális társadalom fejlesztését tűzte ki célul. Ilyen projekt a Bachtalo is, de rajtunk kívül sok-sok más szervezet dolgozik azon, hogy a szociális gazdaság eszközeivel értéket, és egyben hártányos helyzetű embertársainknak munkalehetőséget, megélhetést, kiszámíthatóbb jövőt teremtsen. Ez a sorozat a szociális gazdaság fejlesztésére irányuló POSDRU-projektek egy részét mutatja be.

Az ASES Confort Travel utazási ügynökség egy másik, az „Új esély az embereknek, új esély Romániának” című POSDRU-projekt eredménye. A projektet az Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, Educație și Sprijin Comunitar (ADDESC) egyesület valósítja meg, partnerei a brassói Asociația Centrul Zonal de Competitivitate și Training SUERD – Casa Verde a Dunării (C.D.V.) Brașov egyesület, a SAVE People Egyesület, a Provilegio Egyesület, valamint a Maros megyei Jus.ro Egyesület.

ases_logo

A projektvezető egyesület viszonylag új, 2013-ban létrejött szervezet, melynek célja, hogy a fenntartható fejlődést támogassa helyi és országos szinten, kulturális, gazdasági és társadalmi szempontból, valamint az, hogy elősegítse az egyének társadalmi befogadását, az esélyegyenlőséget, az egyenlő és ki nem rekesztő bánásmódot faji, vallási, nemi, etnikai hovatartozástól és kortól függetlenül.

Az ADDESC éppen futó POSDRU projektje a Központi Régióban és Bukarest-Ilfov Régióban zajlik, és 177 személyt céloz, köztük fogyatékkal élőket, romákat, nagycsaládosokat, gyermeküket egyedül nevelő szülőket, minimálbérből élőket, valamint a szociális gazdaság terén tevékenykedő szakértőket és szociális vállalkozások vezetőit is.

A projekttevékenységek része három társadalmi vállalkozás fejlesztése, köztük egy tanácsadó cég, egy nyomdai munkálatokat végző cég, illetve az ASES Confort Travel utazási ügynökség.

Resize of SplitShire_9954

Az utazási ügynökség egyéni, csoportos, vállalati és tematikus turisztikai csomagokat kínál a következő célcsoportoknak:

  • kellemes vakációra, kikapcsolódásra vágyó személyeknek, akik kényelmes körülmények között szeretnének utazni, beleértve azokat is, akik üzelti, munkaügyi célból utaznak,
  • fogyatékkel élő személyeknek, a speciális igényeiknek megfelelően kialakított szolgáltatáscsomagokkal.

A projektben fontos szerepet kap az országos és nemzetközi partnerségek kialakítása az ország turisztikai népszerűsítése céljából. Nem kisebb jelentőséggel bír az on-line fizetési lehetőség bevezetésére irányuló projekttevékenység, hiszen az egyszerű ügyintézésnek köszönhetően szélesebb körben, a fogyatékkal élők számára is hozzáférhetővé válnak a turisztikai csomagok.

Utazási újdonságokért érdemes csatlakozni az ASES Confort Travel Facebook közösségéhez.

Aktuális: 2015. szeptember 3-4-e között (éppen most is) a Brassó megyei Heldsdorf kúriában zajlik az ASES Confort Travel által szervezett nemzetközi konferencia, melynek központi témája az ország turisztikai népszerűsítése.

Honlap (jelenleg fejlesztés alatt): www.travel-confort.ro

Blog: travel-confort.blogspot.ro

Sok sikert a projektmegvalósítóknak, és még több elégedett ügyfelet! :)

Olvasd el ezt is:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Bachtalo projekt Facebook-oldalához!