A Romániai Vállalkozásokért Egyesület a Bachtalo – A szociális gazdaság fejlesztése vidéken: esély a roma közösségek számára című projekt keretében 2015. október 13-án, reggel 10 órai kezdettel, zárókonferenciát szervez.

Helyszín: Bihardiószeg, Kultúrház, Livezilor utca 146 szám.

A zárókonferencia témái:

  • Bihardiószeg szociális vállalkozásoknak tervez inkubátorházat!
  • Hogyan hozhatunk létre egy szociális vállalkozást?
  • 200 000 eurós támogatás kisvállalkozóknak

Program-HU

A projekt a Romániai Vállalkozásokért Egyesület és hat vidéki település: Bihardiószeg, Alsólugas, Kraszna, Előpatak, Nagybacon és Etéd partneri együttműködésében valósul meg, azzal a céllal, hogy a helyi szociális gazdaságot fejlessze Bihar, Kovászna, Hargita és Szilágy megyék hat, romák által lakott községében. A projekt a vidéki roma közösségek társadalmi és munkaerőpiaci befogadásának erősítéséhez járul hozzá.

Ennek érdekében a projekt keretében a hat vidéki településen egy-egy romákat foglalkoztató szociális vállalkozás indult.

A projekt futamideje 12 hónap, teljes költségvetése 3.767.530 lej, melyből 3.692.179 lej vissza nem térítendő támogatás. A projektet az Európai Szociális Alap támogatja a Humánerőforrás-fejlesztési Szektoriális Operatív Program 2007-2013 keretében.

Melléklet: