Al doilea eveniment de informare și promovare privind economia socială, realizat ca parte a proiectului Dezvoltarea economiei sociale în mediul rural: o şansă pentru comunităţile rome – Bachtalo a avut loc în județul Harghita, comuna Satu Mare în data de 5 august 2015. Instituția de gazdă a fost Primăria Comunei Satu Mare.

La eveniment au participat 102 de persoane, incluzând reprezentanți ai autorităților locale  din împrejurimi, întreprinzători locale, localnici, persoane dezavantajate inclusiv din comunitatea romă.

Ca parte a programului au fost prezentate trei portrete video privind evoluția persoanelor dezavantajate angajate în cadrul noilor întreprinderi sociale și un clip video despre întreprinderea socială din comuna Diosig.

În cadrul primei prezentări reprezentantul APPAR a prezentat proiectul Bachtalo – Dezvoltarea economiei sociale în mediul rural: o șansă pentru comunitățile rome. Pe lângă prezentarea activităților și rezultatelor proiectului s-a discutat și despre analizele de fond ale proiectului.

Următoarea prezentare a fost susținută de Molnar Judith, expert al Fundației Civitas din Odorheiu Secuiesc, care a vorbit despre rolul autorităților publice în dezvoltarea economiei sociale, despre dezvoltarea întreprinderilor sociale în România și despre legislația referitoare la economia socială.

Atelierul de transfer bune practici a fost coordonat de Filer Lorand, președintele Asociației Prisma. Publicul a fost activ în cadrul atelierului, au avut întrebări privind dezvoltarea unei întreprindere socială locală și despre posibilitățile de lucru în comună. După atelierul de bune practici în cadrul bufetului suedez vorbitorii evenimentului au discutat cu cei interesați despre economia socială.