Ultimul eveniment de informare și promovare privind economia socială din regiunea Centru, realizat ca parte a proiectului Dezvoltarea economiei sociale în mediul rural: o şansă pentru comunităţile rome – Bachtalo a avut loc în județul Covasna, comuna Boroșneu Mare în data de 14 august 2015. Instituția de gazdă a fost Primăria Comunei Boroșneu Mare.

La eveniment au participat 100 de persoane, incluzând reprezentanți ai autorităților locale  din împrejurimi, întreprinzători locale, localnici, persoane dezavantajate inclusiv din comunitatea romă.

Agenda evenimentului a inclus trei prezentări și un atelier de bune practici. Am prezentat trei portrete video ale unor persoane dezavantajate angajate în cadrul noilor întreprinderi sociale și un material video despre întreprinderea socială din comuna Diosig.

Molnar Judith, expert din partea Fundației Civitas din Odorheiu Secuiesc a vorbit despre legislația referitoare la economia socială și despre rolul autorităților locale în dezvoltarea întreprinderilor sociale.

Vajda Boglarka, managerul Incubatorului de Economie Socială din Sfântu Gheorghe a vorbit despre importanța economiei sociale din punct de vedere al incluziunii sociale a grupurilor dezavantajate. Pe lângă importanța economiei sociale din punct de vedere al dezvoltării locale și al incluziunii sociale, Vajda Boglarka a vorbit și despre alte inițiative de succes de dezvoltare a economiei sociale, cum ar fi Mihai Eminescu Trust, Asociația Alutus, Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația Creștină Diakonia – Sfântu Gheorghe, Crucea Roșie – Sfântu Gheorghe, Cooperativa CreditcoopAsociația Ecobusiness și Asociația Roma-Net.

Atelierul de transfer bune practici a fost coordonat de reprezentantul APPAR. Participanții au avut întrebări și au fost interesați de oportunitățile oferite de economia socială.