Prima locație a campaniei de informare și promovare privind economia socială, realizată ca parte a proiectului Dezvoltarea economiei sociale în mediul rural: o şansă pentru comunităţile rome – Bachtalo a fost comuna Suseni din județul Harghita, evenimentul a fost organizat în cadrul Zilelor comunei în data de 3 iulie 2015, vineri, ora 13.30 în colaborare cu Primăria Comunei Suseni

La eveniment au participat 101 de persoane, incluzând reprezentanți ai autorităților locale, județene și centrale, întreprinzători locale, localnici, persoane dezavantajate inclusiv din comunitatea romă.

Programul a inclus trei prelegeri și un atelier de bune practici. Am prezentat trei portrete video prevoluția persoanelor dezavantajate angajate în cadrul noilor întreprinderi social și un clip video despre înființarea și dezvoltarea întreprinderii socială din comuna Diosig

Reprezentantul Asociației pentru Promovarea Afacerilor în România a prezentat proiectul Bachtalo, subliniind că integrarea pe piața muncii a persoanelor de etnie romă aduce beneficii și la nivelul comunităților locale și că este greșită preconcepția conform căreia romii sunt leneși din naștere.          

Următoarea prezentare a fost susținută de Vajda Boglárka, managerul Incubatorului de Economie Socială din Sfântu Gheorghe. Ea a vobit despre importanța economiei sociale din punct de vedere al dezvoltării locale și incluziunii sociale, şi a detaliat alte inițiative de succes de dezvoltare a economiei sociale din România.        

Molnár Judith, expertul Fundației Civitas din Odorheiu Secuiesc a vorbit despre rolul autorităților publice în dezvoltarea economiei sociale și despre dezvoltarea și rolul întreprinderilor sociale în Europa și în România contemporană. Atelierul de transfer bune practici a fost coordonat de Filer Lorand, președintele Asociației Prisma.

După programul oficial al evenimentului vorbitorii evenimentului au dat sfaturi celor interesați despre posibilitățile de înființare a unei structuri de economie socială.