Datorită finanțării prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin toată țara se implementează o multitudine de proiecte care și-au propus să dezvolte economia socială. Un astfel de proiect POSDRU este și Bachtalo, și în afară de noi mai există multe alte organizații care lucrează pentru a utiliza instrumentele economiei sociale în scopul creării de valori adăugate și de noi locuri de muncă pentru cei defavorizați. În următoarele săptămâni vă vom prezenta o serie de povești de succes POSDRU în domeniul dezvoltării economiei sociale. Sperăm să vă inspire!

ASES Confort Travel este un produs realizat în cadrul unui alt proiect POSDRU, cu titlul „O nouă șansă pentru oameni, o nouă șansă pentru România”, implementat de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, Educație și Sprijin Comunitar (ADDESC), în parteneriat cu Asociația Centrul Zonal de Competitivitate și Training SUERD – Casa Verde a Dunării (C.D.V.) Brașov, Asociația SAVE People, Asociația Provilegio și Asociația Jus.ro Mureș.

ases_logo

ADDESC este o organizațatie nouă, înființată în 2013, având ca scop ”sprijinirea dezvoltării generale durabile, naționale și locale, din punct de vedere cultural, economic și social, precum și promovarea incluziunii sociale a individului și a egalității de șanse, tratamentului egal și nediscriminatoriu în societate a persoanei, indiferent de criterii de rasă, religie, vârsta, sex sau etnie.”

Proiectul POSDRU implementat în prezent de ADDESC se derulează în regiunile Centru și București Ilfov, și vizează 177 de persoane, din cele mai variate grupuri vulnerabile (persoane cu dizabilități, persoane de etnie romă, familii cu peste 2 copii, familii monoparentale, persoane care trăiesc din venitul minim garantat), precum și specialiști în economia socială și manageri de întreprinderi sociale.

Activitățile proiectului includ dezvoltarea a trei structuri de economie socială, printre care, pe lângă o întreprindere de consultanță și consiliere și una de tipografie, și ASES Confort Travel, întreprindere socială tip agenție de turism.

Resize of SplitShire_9954

Agenția de turism oferă servicii personale, de grup, corporate și tematice:

  • pentru persoanele doritoare de a petrece sejururi, concedii plăcute, de a călătorii în condiții confortabile, inclusiv persoanelor care călătoresc în interes de serviciu;
  • pentru persoanele cu dizabilități prin pachete de servicii preferențiale.

În cadrul proiectului se propune dezvoltarea de contracte și parteneriate naționale și internaționale pentru promovarea turismului românesc. Se propune și integrarea sistemului de plăți on-line pentru a îmbunătăți accesibilitatea pachetelor oferite.

Pentru a urmări noutățile privind această inițiativă, alăturați-vă comuntății ASES Confort Travel pe Facebook!

În prezent (3-4 septembrie 2015) se desfășoară Conferința internațională de turism organizată de ASES Confort Travel, la Conacul Heldsdorf, comuna Halchiu, strada Ghimbavului nr. 23-24, județul Brașov. Conferința are ca tematică promovarea turismului românesc.

Pagina web (în construcție): www.travel-confort.ro

Blog: travel-confort.blogspot.ro

Succes oragnizatorilor și mulți clienți mulțumiți! :)

 

Citește și:

 

Dacă ți-a plăcut articolul urmărește-ne pe Facebook!